Делрей Бийч: Горчив опит за 18-годишния Виктор Лилов в ATP Тура

от в 06:14 на 13.02.2022
Калоян Соколов

Името на Виктор Лилов нашумя по време на миналогодишния Уимбълдън, когато младокът стана подгласник в турнира при юношите. Скоро Лилов показа и качествата си в професионалния мъжки тенис, след като достигна до дебютен финал в надпревара от сериите "Фючърс". Това неимоверно помогна на американеца с български корени, защото го превърна в един от най-добрите тийнейджъри в света и заслужено получи шанс да дебютира в пресявките на Мастърса в Индиън Уелс, където беше надигран в последователни сетове от ветерана Жоао Соуса.

Тази година също започна с участие на престижен турнир за Лилов, защото той получи "уайлд кард" за квалификациите на ATP 250 състезанието в Делрей Бийч, като самият Виктор в момента е жител на същия град. Нещата обаче отново не се развиха особено благополучно за 18-годишния играч, който отсъпи с 1:6 3:6 на Емилио Гомес.

Еквадорецът започна срещата ударно и поведе с 5:0, но Лилов постепенно се окопити и намери сили да се разпише в сета, макар че вече беше твърде късно за нещо повече от негова страна и Гомес се доближи максимално до победата. Втората част предложи далеч по-равностоен тенис, като тийнейджърът дори имаше няколко шанса да пробие , само че не се възползва от шансовете си и световният номер 149 съумя да докара срещата до успешен за себе си завършек.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Делрей Бийч: Горчив опит за 18-годишния Виктор Лилов в ATP Тура Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | виктор лилов | делрей бийч | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook