Делрей Бийч: Нори сломи Корда след дълга битка и ще спори с Пол за място на 1/2-финалите!

от в 01:53 на 19.02.2022
Мирела Николова

Камерън Нори продължава напред към полуфиналната фаза на АТР 250 надпреварата в Делрей Бийч след успех над младата надежда на домакините Себастиан Корда, постигнат след резултат 6:2 1:6 7:6(4). Макар да не си личи от крайния резултат, всеки един от сетовете бе изпълнен с множество интригуващи и оспорвани геймове, което допринесе за общата продължителност на сблъсъка от 2 часа и 20 минути. 

В откриващата част американецът имаше изключително нисък процент на вкаран първи сервис, което предоставяше възможност на неговия опонент да влезе агресивно в разиграванията. Така британският представител достигна до шансове за пробив във всеки един от сервис геймовете на противника и материализирайки два от тях, постигна успех в дебютната част.

Началото на втория сет пък бе белязано от маратонско подаване на Нори, който в крайна сметка не устоя на напрежението и изостана с 0:3. Вече намерил ритъма в играта си, Корда продължи да оказва натиск върху съперника благодарение на солидните си удари от основната линия и съвсем скоро дублира аванса си от пробив, за да изравни общия резултат.

Решителната трета част стартира напълно равностойно, като сервиращите притежаваха изцяло контрола върху събитията и паритетът остана непокътнат до 4:4. Тогава обаче последваха колебания от начален удар за двамата играчи, които си размениха по един брейк, след което двубоят трябваше да бъде решен в тайбрек. Там местният любимец се поддаде на напрежението и допусна няколко непредизвикани грешки, от които световният №13 се възползва по отличен начин и си гарантира участие на полуфиналите.

В спор за място на финала Нори ще премери сили с друг представител на домакините в лицето на световния №41 Томи Пол, който по-рано днес записа повече от категоричен успех над Стефан Козлов с 6:3 6:1. Още от самото начало на срещата американецът пое контрола върху случващото се на корта и не трепна до самия край, за да си осигури място във финалната четворка на надпреварата. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Делрей Бийч: Нори сломи Корда след дълга битка и ще спори с Пол за място на 1/2-финалите! Мирела Николова
Теми:  
atp | делрей бийч | камерън нори | Обзори | себастиан корда | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook