Демоните на Кирьос: Присъден наказателен гейм и грозни обиди към съдията (видео)

от в 12:08 на 30.03.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос никога не е бил еталон за спазването на тенис етикета и получихме поредното доказателство за това през вчерашни ден. Австралиецът не спря да обижда главния съдия Карлош Бернардеш по време на двубоя си от четвъртия кръг на Мастърса в Маями и накрая получи заслужено наказание за поведението си, тъй като стартира втория сет директно от пробив пасив и Яник Синер изцяло се възползва от ситуацията, надделявайки категорично над екстравагантния си съперник, който вече нямаше никаква вътрешна енергия да се бори за успеха. Нека обаче все пак да видим причината за ескалирането на събитията и какво предизвика тези неприятни сцени на корта.

Проблемите на Кирьос със съдията започнаха още от първите минути на мача, когато австралиецът пропусна възможност за пробив и се нахвърли върху арбитъра, защото публиката е била твърде шумна по време на разиграването, както и в целия ход на двубоя. Ник не спираше да прави подмятания как Бернардеш е ужасно слаб в изпълнението на работата си и не може изобщо да контролира даден мач.

Световният номер 102 стигна още по-далеч, заявявайки как от ATP трябва да назначат изцяло нови хора на въпросната длъжност, защото сегашните съдии на стол не стават за нищо. 26-годишният играч също така не пропусна да изкаже недоволството си от втория по големина корт на надпреварата, сравнявайки го с червена настилка и искаше да знае поради каква причина е толкова различен от централния такъв.

Опитният бразилец продължи да лази по нервите на канбереца, тъй като уоки-токито му се включи, докато топката беше в игра и точката трябваше да се преиграе. Това предизвика нова порция коментари от шампиона на Аустрелиън Оупън при двойките, чийто ум не можеше да побере по какъв начин как изобщо е възможно да работиш на такова високо ниво и да нямаш представа как действа служебната ти техника.

Дойде ред на тайбрека в първия сет, а нещата не се развиваха добре за Кирьос и той заби ракетата си в земята, след като пропусна лесен форхенд и получи второто си предупреждение в срещата. Стигна се до 5:3 точки в полза на Синер и точно в този момент започна истинското избухване на Ник, което беше породено от присъдената му наказателна точки.

Австралиецът настояваше, че просто е говорел на свой приятел в публиката, докато Бернардеш твърдеше, че отново е имало подигравателни реплики по негов адрес. Тогава бившият номер 13 го попита дали е наранил неговите чувства, а южноамериканецът просто го прикани да спре с приказките и да играе тенис. Последва двойна грешка на непоставения състезател, която сложи край на сета и той се разкрещя на съдията, опитвайки се да разбере предходното му решение и къде е видял въпросното неспортсменско поведение.

Бразилецът пък вече не обръщаше внимание на вбесения тенисист и игнорира неговата молба да повика супервайзора на турнира. Гневът на Ник не спря дотук, тъй като нова ракета беше потрошена в същата почивка и така той си "спечели" наказателни гейм. Лошото в случая беше, че точно Кирьос трябваше да сервира за начало на втората част и италианецът се сдоби с неочакван пробив аванс, чието наличие му даде нужното спокойствие и той заслужено се поздрави с победата.

Канберецът пък категорично отказа да се ръкува с арбитъра, като го нарече "ши*бан бавноразвиващ се" и напусна моментално корта.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tennis TV (@tennistv)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Демоните на Кирьос: Присъден наказателен гейм и грозни обиди към съдията (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлош бернардеш | любопитно | маями | Ник Кирьос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook