Демоните са преодоляни: Прероден Рубльов изхвърли световния номер едно Синер в Монреал!

от в 07:30 на 11.08.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов най-после изглежда преодолял своите демони. Руснакът съвсем наскоро записа 2 последователни загуби от играчи извън топ 100 на световната ранглиста и просто не можеше да овладее буйния си нрав на корта, което го накара да се допита до Марат Сафин, а изглежда бившият номер едно е оказал много позитивно влияние върху своя сънародник и той днес записа най-голямата си победа, откакто триумфира в Мадрид, надигравайки световния номер едно Яник Синер - 6:3 1:6 6:2 за 1 час и 48 минути игрово време.

Така руснакът се превърна в първия състезател, който тази година може да се похвали с победи над Синер и Алкарас, а освен това вече е достигал поне до 1/4-финалите на всяка една от 9-те "Мастърс" надпревари. Припомняме ви, че световният номер 8 по-рано днес надигра Брендън Накашима и така се превърна в първия 1/2-финалист в Монреал, а във финалната четворка го очаква напълно преодолимо препятствие, защото ще се сблъска с един измежду Матео Арналди и Кей Нишикори.

Рубльов летеше по корта в откриващия сет, където загуби само 3 точки на първо подаване и реализира два пъти повече уинъри спрямо непредизвикани грешки. По-нискоранкираният играч проби заслужено за аванс от 3:1 и впоследствие спаси 2 брейкбола, за да затвърди аванса си. Впоследствие аутсайдерът дори можеше да удвои аванса си, но нямаше за кавоо да съжалява, тъй като беше безпогрешен на сервис и спечели убедително откриващата част.

Втората част започна с по едно лесно спечелено подаване от двамата състезатели, след което играта на шампиона от Мадрид се разпадна напълно. Рубльов прекаляваше в опитите си да търси уинъри и за момент изгуби контрол над своите емоции, което позволи на Синер да влезе в серия от 5 последователно спечелени гейма и така да вкара мача в 3-ти решителен сет.

Там от ключово значение се оказа развитието на първия гейм, в който руснакът отрази 4 точки за пробив и по този начин спря своето пропадане, като това му даде нов прилив на енергия и той започна да диктува разиграванията, както в самото начало. Форхендите на Рубльов се стоварваха с пълна сила върху линиите, а италианецът можеше единствено да приеме превъзходството на своя съперник, което изведе петия поставен до направата на два пробива и спечелването на много ценен двубой.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Демоните са преодоляни: Прероден Рубльов изхвърли световния номер едно Синер в Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | монреал | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook