Ден 1 на Ролан Гарос: Григор срещ Ковачевич в сблъсък на едноръките бекхенди (програма)

от в 14:32 на 25.05.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще излезе още утре за откриващия си мач на Ролан Гарос, изправяйки се срещу световния номер 88 Александър Ковачевич. 25-годишният тенисист има само една победа в основна схема на ATP турнир на червени кортове и не е изненадващо, че това ще е първата му среща с Димитров. Представителят на САЩ може да се похвали с 4 титли на ниво Чаланджър през миналия сезон, но всяка една от тях е завоювана на твърда настилка, което е напълно нормално, имайки предвид агресивния стил на Ковачевич, който разчита най-вече на мощния си сервис и честите излизания към мрежата.

Любопитното е, че 88-ият в света също практикува бекхенд с една ръка и и към момента работи с бившия треньор на Григор, а именно Данте Ботини, като Джейми Делгадо е друг специалист, който помага на Ковачевич, когато не е зает със задълженията си около първата ни ракета.

Разбира се, световният номер 10 е тежък фаворит в сблъсъка си с непоставения играч, който има само една победа в основната схема на "мейджър" състезание и можем да се надяваме, че Димитров е преодолял напълно травмата на китката, която го измъчваше в Рим и ще преодолее откриващия кръг в Париж за 7-и път в последните 8 години.

Сблъсъкът между българинът и Ковачевич е поставен под номер 2 в програмата на корт номер 14 и ще започне някъде след 13:30 часа българско време, а вие отново ще може да го проследите в реално време на нашия сайт.

Програмата за корт 14 (стартират не преди 12:00 часа)

1. Айла Томлянович - Даяна Ястремска 

2. Григор Димитров - Александър Ковачевич

3. Аманда Анисимова - Ребека Срамкова

4. Себастиан Корда - Аролд Майо

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ден 1 на Ролан Гарос: Григор срещ Ковачевич в сблъсък на едноръките бекхенди (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook