Ден 4 в Бризбейн: Барти изненадващо аут

от в 16:36 на 09.01.2020
Максим Енчев
Завърши ден 4 на силния Премиер тунрир в Бризбейн. В него не липсваха и изненади. Първата поставена и световна №1 Ашли Барти допусна изненадващата загуба от американската тенисистка Дженифър Брейди с 2:0 сета.

Мачът беше равностоен, но Брейди успя да го измъкне и двата сета. В първия сет Брейди успя да направи всичко на всичко един пробив в решителния седми гейм и така да спечели сета с 6:4. Във втория сет без пробиви се стигна до тайбрек, в който американката беше по-убедителна и така осъществи победа с 6:4 7:6(4).



Втората поставена и защитаваща титлата си, Каролина Плишкова имаше малко проблеми в своя мач срещу Айла Томлянович, но все пак успя да се справи след като изгуби втория сет в тайбрек. Тя се мобилизира и в третия сет не даде шанс на противничката си и успя да спечели мача - 6:4 6:7(5) 6:1.



Поставената под №5 Петра Квитова нямаше проблеми в мача си срещу квалификантката Людмила Самсонова и спечели убедително в два сета 6-3 6-2.



Най-интересният мач за деня противопоставяше №3 в схемата Наоми Осака и София Кенин. След много тежък първи сет, който Кенин успя да измъкне в тайбрек, Осака се стегна и спечели дванадесет от последните шестнадесет гейма, за да спечели мача 6:7(3) 6:3 6:1.



Последният мач за деня бе между поставената под №6 Кики Бертенс и Анет Контавейт. Мачът се очакваше да бъде много интересен и той беше такъв. Първия сет бе спечелен от Бертенс с 6:3. Контавейт показа психика и взе втория с 6:2. В третия сет битката беше голяма, като до 6:5 в полза на Бертенс нямаше пробиви. Точно, когато очаквахме тайбрек за край на мача, Контавейт загуби подаването си и така Кики Бертенс спечели с 6:3 2:6 7:5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ден 4 в Бризбейн: Барти изненадващо аут Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook