Ден, който никога няма да забрави: Алкарас получи трофея си за нов световен номер 1

от в 11:15 на 01.11.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас безспорно е големият герой на настоящия сезон. Тийнейджърът се намираше преди само малко повече от година извън топ 100, ала през последните 12 месеца демонстрира забележителен прогрес, който му позволи да триумфира на отминалия US Open и по този начин да се превърне в най-младия номер едно, откакто е създадена ранглистата на ATP. Вчерашният ден пък беше изключително специален за испанеца, защото организаторите на Мастърса в Париж му бяха подготвили церемония, в която той да получи трофея полагащ се на всеки играч достигал до върха в спорта, а ето какво сподели самият тенисист за оказаната му чест:

"Беше моя мечта да оглавя световната ранглиста и да спечеля титла от Шлема, но никога не съм очаквал да го направя на 19 години. Всичко се случи толкова бързо. Ако някой ми беше казал преди сезона, че в неговия край ще заемам първата позиция, то нямаше да му повярвам. Сега наистина мога да осъзная какво съм постигнал, след като този трофей е в ръцете ми и ще трябва да му намеря хубаво място.

Винаги съм имал доверие в екипа си и работата, която сме вършили заедно. Случващото се е в резултат на много сериозен труд и наистина тежкапредсезонна подготовка. Вярвам, че вложените усилия винаги се възнагрждават и сега целта ми е да запазя първото си място до приключването на 2022-ра, само че ще ми бъде много трудно, защото зад мен в подреждането има фантастични играчи. В момента не мисля за напрежението и не го усещам. Просто се опитвам да показвам най-доброто от себе си на всеки един турнир и се наслаждавам на играта. Напрежението е естествена част от спорта.

Що се отнася до надпреварата в Париж, то Надал и Джокович са тук, така че няма как да не ги спомена сред големите фаворити, а към тях бих добавил и Феликс оже-Алиасим, чиято форма е феноменална в момента. Самият аз имам известен дискомфорт в областта на коляното, но всеки играч не е напълно здрав в последните седмици от годината. Не става въпрос за нещо сериозно" - завърши тийнейджърът, който утре ще се изправи срещу Йошихито Нишиока в двубой от втория кръг на Мастърса в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ден, който никога няма да забрави: Алкарас получи трофея си за нов световен номер 1 Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook