Ден преди финала: Какво си казаха Джокович и Кирьос на тренировъчните кортове

от в 16:59 на 09.07.2022
Калоян Соколов

По-малко от 24 часа ни делят от супершоуто в тазгодишния финал на Уимбълдън, което ще противопостави един срещу друг Новак Джокович и Ник Кирьос. Сърбинът играе за своята четвърта поредна титла на "свещената трева", докато Кирьос никога досега не е бил финалист в надпревара от Големия шлем. Всички обаче знаем колко опасен е бившият номер 13, когато играе срещу най-добрите играчи в света, а двете му победи над защитаващия шампион напълно го доказват.

Любопитна подробност, е че австралиецът неведнъж се изказваше негативно за Ноле в миналото и твърдеше, че балканецът е обсебен от това да бъде харесван. Ник също така беше категоричен в твърдението си, че Джокович не може да е най-великият тенисист, защото дори не може да върне неговия сервис.

Нещата обаче се промениха, когато 20-кратният носител на "мейджър" трофеи беше депортиран от Австралия в началото на годината и канберецът беше един от малкото му колеги, които го защитиха публично. Оттогава Кирьос и Джокович са в значително по-добри отношения и днес не пропуснаха да се пошегуват помежду си, докато бяха едновременно на тренировъчните кортове, а ето какво точно си казаха:

Джокович: Отне ти 5 години да кажеш нещо хубаво за мен, хахаха.

Кирьос: Важното е, че те защитих, когато имаше най-голямо значение.

Джокович: Наистина го направи. Оценявам го.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ден преди финала: Какво си казаха Джокович и Кирьос на тренировъчните кортове Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | любопитно | Ник Кирьос | новак джокович | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook