Ден преди началото на Игрите: Световната номер 4 се отказа от участие на Олимпиадата

от в 07:00 на 26.07.2024
Николай Маринов

Елена Рибакина няма да вземе участие на Олимийския турнир в Париж. Световната номер 4 обяви новината по-рано днес в своя профил в Инстаграм.

"Трудно ми е да го съобщя, но за съжаление няма да мога да участвам на Олимпиадата в Париж. След  "Уимбълдън" се разболях от остър бронхит и въпреки опитите да се върна към тренировките, тялото ми все още не се е възстановило. Лекарите категорично ми забраниха да излизам на корта.", споделя тенисистката. 

На "Уимбълдън" Елена Рибакина бе считана за фаворит за титлата, особено след изненадващите ранни отпадания на Ига Швьонтек и Коко Гоф. Тя обаче допусна обрат на полуфинала от бъдещата шампионка в турнира Барбора Крейчикова. Не за пръв прът Рибакина се отказва от турнири през сезона. Тенисистката пропусна големите турнири в Маями и Мадрид през пролетта. Сега отново физическото състояние не ѝ позволява да участва на най-големия форум на планетата.

Казахстанската представителка беше планирала и участие на смесени двойки с Александър Бублик. Следващият предвиден турнир в календара ѝ е този в Торонто, който започва на 6 август.

"Ще подкрепям всички наши спортисти и ще вярвам, че ще успеят да представят достойно страната ни на Олимпиадата.", написа бившата шампионка на Уимбълдън.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ден преди началото на Игрите: Световната номер 4 се отказа от участие на Олимпиадата Николай Маринов
Теми:  
wta | елена рибакина | олимпийски игри 2024 | париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook