Ден след Джокович: Алкарас също пострада при тренировката си в Ню Йорк и напусна корта (видео)

от в 10:39 на 25.08.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас сериозно изплаши своите привърженици, след като през вчерашния ден прекрати своята тренировка на US Open принудително. Шампионът отпреди две години проведе занимание на кортовете във "Флашинг Медоус" заедно с аржентинеца Франсиско Серундоло и всичко изглеждаше напълно нормално, докато Карлитос не изгуби баланс при изпълнението на един от бекхендите си и изглежда, че нарани своя глезен.

Това накара 3-кратният "мейджър" носител да прекъсне играта и да проведе разговор със своя щаб, като в крайна сметка испанецът напусна корта и не тренира повече до края на деня. Припомняме ви, че друг от големите фаворити за трофея, а именно Новак Джокович, до голяма степен премина през абсолютно същото, след като онзи ден не завърши тренировката си с Холгер Руне заради физически дискомфорт.

Засега не е ясно какво точно се е случило с олимпийския шампион, докато при Алкарас дори имаме кадри от момента на контузията, която обаче изглежда не е особено сериозна, съдейки от изказването на световния номер 3:

"Мисля, че не е нещо сериозно. Прекъснах тренировката с предпазна цел. Не се чувствах достатъчно комфортно да продължа със заниманието, тъй като не знаех дали няма да влоша нещата. В момента обаче се чувствам добре и утре ще се опитам да тренирам на 100 процента, абстрахирайки се от мисълта за станалото днес. Надявам се с моя екип да се погрижим още тази вечер за проблема и всичко да бъде наред" - коментира актуалният шампион от Ролан Гарос и Уимбълдън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ден след Джокович: Алкарас също пострада при тренировката си в Ню Йорк и напусна корта (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | карлос алкарас | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook