Ден след фиаското в Саудитска Арабия: Медведев се отказа от защита на финала си във Виена

от в 08:37 на 18.10.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев се отказа от участие на ATP 500 състезанието във Виена и ще бъде замeнен в основната схема от 20-годишия американец Алекс Микелсен. Бившият номер едно изпита сериозни болки в рамото на Мастърса в Шанхай, където в 1/4-финалите изобщо не можеше да разчита на своя сервис и беше надигран категорично от Яник Синер.

Световният номер 5 обаче нямаше как да жертва чека от 1,5 милиона за участие на демонстративния турнир в Рияд и се яви, въпреки че беше много далеч от своята оптимална физическа форма, което доведе до ново поражение от Синер, като този път руснакът спечели едва 3 гейма за целия мач.

Впоследствие Медведев заяви, че със сигурност ще играе в Париж и на ATP финалите в Торино, но далеч не е толкова сигурен за своето участие във Виена и в крайна сметка надпреварата ще премине без присъствието на миналогодишния финалист, който освен това грабна трофея през 2022-ра.

Така надпреварата в австрийската столица ще се лиши от още един представител на топ 10, след като вчера своето оттегляне от състезанието обяви и Тейлър Фриц. Наглед пък тези новини са отлични за Григор Димитров, който последните 2 пъти във Виена губи неизменно от Медведев и сега ще може да се надява на един много по-благоприятен жребий за основната схема.

Българинът ще бъде поставен под номер три, а точно пред него ще бъде Алекс Де Минор, който се връща от контузия и е далеч от оптималната си форма, така че Димитров би имал чудесни шансове да прибави сериозен точков актив за световната ранглиста, ако евентуално избегне Александър Зверев и попадне в една половина с австралиеца, като самата церемония по тегленето на жребия ще се състои през утрешния ден.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ден след фиаското в Саудитска Арабия: Медведев се отказа от защита на финала си във Виена Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | даниил медведев | любопитно | списъци

Коментари





Следвайте ни в Facebook