Ден за 1/8-финали на РГ: Алкарас в мач със свой тенис кошмар; Синер срещу героя на домакините

от в 00:39 на 02.06.2024
Елеонора Александрова

Надпреварата в Париж влиза в своята заключителна фаза, а от днес започва втората седмица на Ролан Гарос. Залогът в мачовете става все по-голям, а опциите за отговор на въпроса кои ще са шампионите на втория турнир от Големия шлем - все по-малко.

Макар и двубоят между Григор Димитров и Хуркач да е единственият такъв между двама представители на топ 10, ни предстои нова порция от интересни мачове.

Сблъсъкът между Карлос Алкарас и Феликс Оже-Алиасим се очертава да е един от най-дългоочакваните за деня. След няколко тежки месеца, пълни с ранни отпадания, през последните седмици канадецът успя да си възвърне формата и съответно да се завърне в топ 30, а мястото му на финала в Мадрид и безапелационната му победа на Бен Шелтън вчера затвърдиха всичко това.

Интересно е да се спомене, че Оже-Алиасим е един от малкото тенисисти, с положителен баланс над талантливия испанец, водейки с 3 на 2 победи, а на нас ни предстои да разберем дали Карлитос, който постепенно надгражда формата си след контузията, появила се малко при турнира в Рим, ще съумее да промени хода на съперничеството им.

Освен Алкарас и Оже-Алиасим, други звезди от тенис небосклона също ще влязат в действие. Елиминиралият Андрей Рубльов, Матео Арналди, ще се опита да "вземе скалпа" на още един представител на топ 10, в лицето на Стефанос Циципас, а Корентен Муте - да запази френската надежда жива срещу един от големите фаворити за титлата, Яник Синер. 

При жените Ига Швьонтек и Коко Гоф ще бъдат под светлините на прожекторите, като полякинята ще се изправи срещу бившата представителка на топ 25 - Анастасия Потапова, а американката - срещу една от приятните изненади на турнира, Елизабета Кочарето. Голямата сензация на надпреварата при дамите, Олга Данилович, ще се опита да елиминира още една топ 10 тенисистка, в лицето на действащата шампионка на Уимбълдън, Маркета Водрушова. Световната номер 9, Онс Жабер, не прави най-добрия си сезон, ала тунизийката изглежда е преоткрила формата си именно в най-големия турнир на клей и е устремена към мястото на четвъртфиналите в Париж, като предстоящото ѝ предизвикателство е Клара Таусон.

Програмата в Ролан Гарос:

Court Philippe Chatrier (начало: 12:00)

1. Ига Швьонтек - Анастасия Потапова 

2. Коко Гоф - Елизабета Кочиарето 

3. Феликс Оже-Алиасим - Карлос Алкарас 

4. Корентен Муте - Яник Синер 

Court Suzanne Lenglen (начало: 12:00)

1. Олга Данилович - Маркета Водрушова 

2. Матео Арналди - Стефанос Циципас 

3. Клара Таусон - Онс Жабер 

4. Хуберт Хуркач - Григор Димитров 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ден за 1/8-финали на РГ: Алкарас в мач със свой тенис кошмар; Синер срещу героя на домакините Елеонора Александрова
Теми:  
atp | wta | карлос алкарас | програма | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook