Денят на квалификантите: Световният номер 70 шокира финалиста от Ролан Гарос в Синсинати

от в 22:29 на 16.08.2023
Калоян Соколов

Душан Лайович преди броени минути осъществи огромна изненада, отстранявайки Яник Синер в мача от втория кръг на Мастърса в Синсинати. Примерът на сръбския квалификант пък бе последван от още един състезател преминал през квалификациите, а именно Макс Пърсел.

През миналата седмица австралиецът надви Феликс Оже-Алиасим и явно се намира във формата на живота си, защото днес записа своята най-голяма победа в кариерата, за да се справи със съпротивата на Каспър Рууд - 6:4 3:6 6:4.

Така Пърсел се отчете с първи изобщо успех над представител на топ 10, докато Рууд продължава с много посредствените си изяви, откакто достигна до финала на Ролан Гарос. Следващото препятствие пред квалификанта ще бъде един измежду Франсис Тиафо и Стан Вавринка, които тази вечер ще излязат на централния корт в мач от вечерната сесия, за да определят последния 1/8-финалист в състезанието.

Началото беше далеч по-добро за фаворита, който вкарваше много по-висок процент на първи сервис и бързо се сдоби с два брейкбола, но не съумя да оползотвори нито един от тях. Постепенно световният номер 70 се окопити и започна да печели множество точки директно с началния си удар, а Рууд премина изцяло в дефанзивна позиция и беше наказан за твърде дефанзивния си подход, тъй като австралиецът проби за 4:3 и скоро имаше преднина в отделните сетове.

Скандинавецът нямаше намерение да се предава и все по-успешно атакуваше от своята форхенд страна, като вече той диктуваше събитията на корта и движеше опонента си от ъгъл в ъгъл. Пърсел продължаваше да играе много солидно, но се виждаше как трудно удържа на темпото от другата страна на мрежата и инкасира брейк в осмия гейм, което позволи на петият поставен да вкара сблъсъка в решителна част.

Там нещата вървяха напълно равностойно до 4:4, когато трикратният финалист от Големия шлем неколкократно имаше възможност да реализира пробив и да сервира за мача, само че квалификантът се измъкна и след това отмъкна подаването на опонента, за да осъществи поредната изненада в Синсинати.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Денят на квалификантите: Световният номер 70 шокира финалиста от Ролан Гарос в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | каспър рууд | макс пърсел | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook