Денис Шаповалов е следващият опонент на Григор Димитров в Рим; Рууд не остави шанс на Чилич

от в 17:18 на 18.09.2020
Диана Андреева


Въпреки че предаде първия сет, Денис Шаповалов успя да се справи с представителя на Франция Уго Юмбер и си осигури двубой срещу първата ни ракета Григор Димитров, който записа трисетова победа над Яник Синер по-рано днес. Канадецът показа по-високо ниво по време на срещата, благодарние на което се наложи с 6:7(5) 6:1 6:4.

Шаповалов не демонстрира познатото ни високо ниво на сервис, което му беше проблем по време на целия двубой. Освен всичко, канадецът беше много нерешителен в ключовите точки и пропиля общо 13 брейк бола.

Двамата с Григор са се срещали два пъти, като за последно се изправиха един срещу друг в Ротердам през 2020 - малко преди турът да бъде прекъснат поради пандемията от COVID-19.

Шаповалов

В друга среща през деня Каспър Рууд не остави почти никакви шансове на бившият номер три в световната ранглиста Марин Чилич. Рууд беше много категоричен в играта си и без излишно напрежение сложи край на участието на хърватина в италианския град след 6:2 7:6(6).

Каспър се нуждаеше само от час и половина, за да надвие своя опонент, който беше доста неубедителен на начален удар и вкара едва 53% от първия си сервис. По този начин норвежецът си осигури участие в 1/4-финалите на надпреварата, където очаква Матео Беретини.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Денис Шаповалов е следващият опонент на Григор Димитров в Рим; Рууд не остави шанс на Чилич Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook