Денис Шаповалов относно първата си ATP титла

от в 08:19 на 21.10.2019
В


Младата звезда Денис Шаповалов заяви, че е невероятно да стане първия победител от Канада на Откритото първенство в Стокхолм, след като вчера спечели титлата на шведския турнир от серията ATP 250. 20-годишният Шаповалов, който игра на първия си финал на ATP, срещу победителя от Париж 2017 - Филип Краинович, видимо бе много мотивиран вчера и така заслужено и триумфира след една повече от прекрасна седмица.


https://twitter.com/TennisCanada/status/1185931446814433280?s=19

„Този ​​турнир започна в годината, в която е родена майка ми, така че има страхотна история и е невероятно да бъда първия канадец, който го спечели“, каза Шаповалов след финала. "Видях много невероятни имена на дъската, така че ще е хубаво да видя  и моето там." .


" Казах си, че докато продължа да се грижа за играта си, ще бъда добре", добави Шаповалов. "Във втория сет беше малко трудно. Често се стигаше до дюсове по време на негов сервис, ала аз не издржах на напрежението и отстъпвах. Все пак просто продължих да се боря до последно, останах търпелив, с което накрая успях да се наложа."



За Денис предстои труден жребий във Виена, където като неподправен той ще стартира срещу ...., а след този турнир, той ще бъде част освен от Мастърса в Париж, то и от NextGen надпреварата в Милано.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Денис Шаповалов относно първата си ATP титла В

Коментари





Следвайте ни в Facebook