Денят на обратите: Синер се спаси от поражение срещу играч, от когото никога не бе губил сет

от в 00:06 на 25.03.2024
Елеонора Александрова

Надпреварата в Маями започна обещаващо за един от големите фаворити за титлата, Яник Синер, с рутинна победа над сънародника си Андреа Вавасори, ала днес световният номер 3 имаше истинско предизвикателство пред себе си. "Мейджър" шампионът надделя представителя на топ 30 Талон в драматичен сблъсък, завършил с 5:7, 7:5, 6:1. В следващия кръг той ще се изправи срещу победителя между Мартин Дам и Кристофър О'Конъл.

Сервис играта на двамата тенисисти бе на високо ниво, като до десетия гейм единствената възможност за пробив бе отворена пред Синер, при 2:2. Началният удар, който е основното оръжие на световния номер 26 не позволи на италианеца да поведе в резултата. Следваха геймове, с кратки отигравания, повечето, от които завършили с на 0. Момент на разсеяност у шампиона на Аустрелиън Оупън обаче се оказа ключов момент за развитието на сета и при 5:5, Грийкспор спечели подаване от началния удар на опонента си. Въпреки обещаващото начало на следващия гейм, взаимствано с потенциална котраатака от страна на Синер, нидерландецът не позволи това да се случи и поведе със 7:5.

По аналогичен начин, но в полза на италианеца се разви втората част на двубоя. Кратките подавания продължаваха, а въпреки прекъсването, възникнало вследствие на метеорологичните условия и продължило около час, то не се отрази негативно на нивото на игра на двамата тенисисти. При 5:4 пред южнотиролеца се отвори възможността да затвори сета, ала опонентът му не бе готов да отстъпи така лесно на световния номер 3 и спаси сетбола. В дванадесетия сет обаче Синер демонстрира способностите си при ретур и така вторият сет завърши с резултат, идентичен на първия, но в полза на италианеца.

Умората у световния номер 26, както и енергията на фаворита си казаха думата в последната третина, като италианецът отново спечели подаване от началния удар на нидерландеца. В следващите минути класата на по-високо ранкирания тенисист бе демонстрирана, задържайки комфортно преднината си и по този начин с резултат 6:1 в последния сет, Синер се приближава все повече до титлата във Флорида!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Денят на обратите: Синер се спаси от поражение срещу играч, от когото никога не бе губил сет Елеонора Александрова
Теми:  
маями | талон грийкспор | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook