Детето чудо Андреева пречупи 2-кратна WTA шампионка за успешно начало на US Open!

от в 02:10 на 28.08.2024
Калоян Соколов

Мира Андреева се намира в нова позиция за нея, а именно тази да не бъде най-младата участничка в основната схема на "мейджър" турнир.  Наскоро детето чудо на световния тенис навърши 17-годишна възраст и го отпразнува по най-добрия възможен начин, печелейки своята дебютна титла на ниво WTA, след като грабна трофея в румънския град Яш. Впоследствие 1/2-финалистката от Ролан Гарос се окичи със сребърния медал при двойките от Олимпиадата в Париж.

Всичко това вдигаше сериозно очакванията към Андреева за предстоящия US Open, имайки предвид, че през миналата седмица тя игра 1/4-финал в Синсинати и беше само на гейм от това да надвие световната номер едно Ига Швьонтек. Андреева пък очевидно не е повлияна от това, че вчера 16-годишна Ива Йович надви на старта Магда Линет и така най-после прожекторите се изместиха върху по-млада тенисистка от рускинята.

Тази нощ тийнейджърката изравни най-доброто си постижение в Ню Йорк, класирайки се за втория кръг на състезанието след победа над колумбийката Камила Осорио (световна номер 82) с 6:2 7:6(4) за 1 час и 39 минути игрово време. Така 21-вата поставен оформи любопитен двубой във втория кръг с 20-годишната местна представителка Ашлин Крюгер, която в Синсинати надви последователно Наоми Осака и Дона Векич.

17-годишната състезателка потегли с нулев пробив в своя полза, а скоро след това съумя да удвои преднината си до 4:1, като беше загубила само една точка на собствено подаване до този момент. Непоставената тенисистка върна единия от своите брейкове изоставане, но не можеше да се надява на нещо повече при 14 непредизвикани грешки срещу едва 3 уинъра и скоро първата част беше в историята, защото Андреева реализира общо третия си пробив в мача.

Вторият сет също започна много положително за тийнейджърката и тя много скоро взе аванс от 2:0 гейма, правейки сериозна крачка към крайната победа. Тогава станахме свидетели на нещо рядко виждано дори за женски двубой, а именно 9 поредни пробива. Всичко това доведе до изиграването на тайбрек, където фаворитката взе преднина от 3:0 и много скоро след това се поздрави с крайната победа над 2-кратната WTA шампионка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Детето чудо Андреева пречупи 2-кратна WTA шампионка за успешно начало на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | wta | мира андреева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook