Детето чудо взе нова елитна жертва: И Азаренка преклони глава пред Фрухвиртова

от в 21:38 на 27.03.2022
Диана Андреева

Приказката за Линда Фрухвиртова продължава с пълна сила в Маями и преди броени минути световната номер 279 се класира към осминафиналната фаза на надпреварата от сериите WTA 1000. Успехът на тийнейджърката стана факт след 6:2 3:0 и отказване на нейната реномирана опонентка - Виктория Азаренка. Макар двукратната шампиона от Шлема да не бе в оптимална физическа форма, успехът на Фрухвиртова със сигурност е поредното доказателство за потенциала на младата тенисистка и загатва за предстоящите й постижения в Тура. 

Най-престижната победа в кариерата на Фрухвиртова й гарантира дебют в топ 200 на WTA подреждането през следващата седмица. 16-годишната състезателка се превърна в най-младата тенисистка, която е достигала до четвъртия кръг на Miami Open при дамите от 2004-а година насам, а от място сред последните осем я дели представящата се отлично до момента през сезона и пета поставена - Паула Бадоса.

Мачът бе очакван с голямо нетърпение от света на тениса, защото се заформяше същински сблъсък на поколенията. Всъщност Азаренка дебютира в квалификациите на WTA турнир през 2005-а, това се случва в Прага, където точно една седмица по-рано е родена Линда Фрухвиртова. Почти двойната разлика в годините обаче се окажа без значение и чехкинята доказа, че ще бъде една от бъдещите звезди на спорта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Детето чудо взе нова елитна жертва: И Азаренка преклони глава пред Фрухвиртова Диана Андреева
Теми:  
wta | виктория азаренка | линда фрухвиртова | мастърс маями | маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook