Девет години по-късно: Отново американка ще спори за титлата на Мастърса в Мадрид

от в 02:09 на 06.05.2022
Владислав Риждов

Джесика Пегула имаше само една победа на сметката си върху клей, която на турнира в Чарлстън в началото на април. От началото на седмицата обаче 28-годишната представителка на САЩ показва вдъхновена игра по време на Мастърса в Мадрид, и преди броени минути се класира за най-големия финал в кариерата си. Това се случи, след като Джесика надигра рутинно в последователни части приятната изненада Жил Тайхман с 6:3 6:4, за да се присъедини към Онс Жабер във финалната битка, превръщайки се в третата американка, която достига до спора за трофея, след като преди нея това сториха сестрите Уилямс.

Пегула направи чудесен старт на срещата, пробивайки Тайхман още в самото начало, за да поведе впоследствие с 3:0. Световната номер 14 можеше да увеличи серията си от поредно спечелени геймове, но швейцарката се задържа в резултата. Тя дори веднага след това успя да навакса изоставането си, но не бе достатъчно убедителна в последвалото си подаване, и лидерството отново отиде на страната на поставената под номер 12. Американката се чувстваше далеч по-комфортно върху червената настилка от своята опонентка и това се виждаше по играта, която показваше. Пегула затвърди аванса си с нулев гейм, а до края спечели оставащия си сервис гейм, който я доближи максимално до финала в испанската столица.

Пегула пренесе преимуществото си и във втората част. Тя започна по идентичен начин за нея, след като се откъсна напред с 2:0. Американката поддържане уверено водачеството си и се доближаваше до крайната победа със всеки изминал гейм. Световната номер 35 обаче също завиши равнището си на представяне и постоянно държеше под напрежение противниковата половина на корта. Тайхман дочака своя момент, когато наказа колебливи действия от страна на Пегула, за да възстанови равенството - 4:4. Както обаче се случи и в предходния сет, непоставената състезателка изигра едно от най-слабите си подавания в мача и отново предаде началния си удар. Сервирайки за мястото си на финала, Пегула изпита трудности, но се справи с напрежението, и триумфира след малко над час време.


 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Девет години по-късно: Отново американка ще спори за титлата на Мастърса в Мадрид Владислав Риждов
Теми:  
wta | джесика пегула | жил тайхман | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook