Девета поредна победа и нов финал за Лазаров в Созопол!

от в 12:59 на 22.10.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров показва невероятен прогрес в хода на настоящия сезон, като достигна до първия си полуфинал на ниво Чаланджър, а впоследствие на Sofia Open завоюва дебютната си победа в ATP Тура и остана съвсем близо до това да се класира за четвъртфиналите, отстъпвайки на четвъртия поставен Лоренцо Музети, след като във втория сет сервираше за крайния успех в мача.

Все пак Алекс бързо съумя да се абстрахира от пропуснатата възможност и се включи с "уайлд кард" на фючърса в Созопол, където завоюва втория си трофей за сезона, а през тази седмица се провежда нова надпревара от същото категория в морския град, на която Лазаров отново реши да се включи и преди броени минути се класира за финала, записвайки деветия си последователен триумф.

Днес Лазаров надигра друг наш национален състезател, а именно Александър Донски. Любопитното е, че това се случва за втора поредна седмица, тъй като именно Донски беше най-близо до това да спре третата ни ракета на предходнто състезание в Созопол, ала до изненада не се стигна. Този път по-високоранкираният ни сънародник беше далеч по-убедителен и надигра обичайния си партньор на двойки с крайното 6:1 6:4, за да си осигури среща с поляка Макс Касниковски, над когото също надделя само преди няколко дни.

Топ поставеният стартира ударно срещата и веднага съмя да вземе аванс от 3:0 и дори имаше няколко възможности да пробие отново сервиса на съперника си, само че Донски намери сили да се разпише в резултата. Оттам насетне обаче фаворитът беше безкомпромисен и не загуби нито гейм повече в откриващия сет.

Втората част започна с бърза размяна на брейкове и силите бяха напълно изравнени до 3:3, когато водачът в схемата значително повиши оборотите на игра и пласира превъзходен лоб, с който да отмъкне подаването на опонента и нататък не срещна трудности да доведе мача до успешна за себе си развръзка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Девета поредна победа и нов финал за Лазаров в Созопол! Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | александър лазаров | бгтенис | Обзори | созопол | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook