Дежа вю от Мелбърн: Същата тенисистка извън топ 100 изхвърли Жабер и в Индиън Уелс!

от в 06:59 на 14.03.2023
Калоян Соколов

Онс Жабер имаше невероятен минал сезон, през който достигна до два финала от Големия шлем и освен това се превърна в първата жена от арабски произход, която печели турнир от категорията WTA 1000, триумфирайки с титлата в Мадрид. Тазгодишната кампания на тунизийката обаче далеч не започна толкова позитивно, след като тя отпадна още във втория кръг на Аустрелиън Оупън от Маркета Вондроушова, а впоследствие сподели, че трябва да се подложи на операция, за да отстрани проблемите в коляното си и така пропусна и трите надпревари в Близкия изток.

Това безспорно беше голям удар за Жабер, която щеше да се ползва с пълната подкрепа на публиката по време на въпросните събития, но тя все пак се възстанови сравнително бързо и през тази седмица се завърна за участие на надпреварата в Индиън Уелс. Световната номер 4 откри победоносно участието си в Калифорния, само че отново се натъкна твърде рано на винаги опасната Вондроушова, която отново се справи със съпротивата на тунизийката - 7:6(5) 6:4. По този начин олимпийската вицешампионка намери място на осминафиналите, в които ще премери сили със своята сънародничка Каролина Мухова.

Началото изобщо не предвещаваше подобен развой, тъй като арабската тенисистка потегли с двоен пробив преднина и изглеждаше, че първата част ще бъде формалност за нея. 105-тата в света далеч не беше на подобно мнение и вкара в употреба своите любими къси топки, които често оставяха Жабер без възможност даже да стартира към тях. Непоставената тенисистка миксираше отлично играта и беше изградила същинска стена от своята страна на мрежата, което ѝ позволи да обърне нещата до 5:3 в своя полза. Обратите не бяха приключили, защото фаворитката се съвзе и докара нещата до тайбрек, но там чехкинята показа по-здрави нерви и измъкна този толкова оспорван сет.

Във втората част нещата се развиваха с огромна лекота в полза на Вондроушова, чиито контрадействия неизменно завършваха с успех. Липсата на игрова практика от страна на световната номер 4 беше видима и грешките се множаха скоропостижно в нейната сметка. Всичко това позволи на левичарката да си осигури комфортна преднина от 5:1 гейма и макар Жабер да навакса един от пробивите си изоставане, то за обрат беше твърде късно и победата заслужено беше завоювана от европейката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дежа вю от Мелбърн: Същата тенисистка извън топ 100 изхвърли Жабер и в Индиън Уелс! Калоян Соколов
Теми:  
wta | индиън уелс | маркета вондроушова | Обзори | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook