Дежа вю: Радукану върза нов "геврек" на бивша номер едно и е на 1/8-финал в Синсинати!

от в 22:17 на 17.08.2022
Мартин Петков

Ема Радукану претърпя редица разочароващи поражения през тази година, а само след по-малко от две седмици 19-годишната британка ще трябва да защитава титлата си от US Open, с което и огромен процент от точковия си актив. Тийнейджърката далеч не впечатли през миналата седмица в Торонто и отпадна на старта, но пък за сметка на това вчера откри кампанията си на WTA-1000 турнира в Синсинати със звучна победа срещу 23-кратната шампионка от Шлема - Серина Уилямс, връзвайки ѝ ,,геврек".

С успеха си Ема се класира за втория кръг, където схемата я изправя отново срещу бивша номер едно и шампионка от Шлема в лицето на Виктория Азаренка, която дори е и двукратна победителка в щата Охайо. Радукану обаче по никакъв начин не се трогна от богатата визитка на белоруската състезателка при днешната им дебютна среща за тяхното съперничество и за едва 61 минути на корта се поздрави с победата след абсолютен разгром, с който несъмнено дава сериозна заявка за успех до края на американското лято - 6:0 6:2. За световната номер 13 предстои в осминафиналите да срещне първата ракета на домакините и седма в схемата Джесика Пегула.

Британката имаше летящ старт, в който пласира поредица от уинъри и взе крехък пробив аванс. Мигновено последва труден гейм за тийнеджърката, в който тя трябваше да отразява брейкболи и се справи безупречно в това отношение, за да може минути по-късно да удвои преднината си посредством втори брейк - 3:0. От този момент нататък Вика изпадна във своебразна дупка и ударите и не можеха да намерят очертанията на корта, докато Радукану бе безкомпромисна и във втори пореден двубой върза ,,геврек" на шампионка от Шлема.

Във втората част ,,шоуто" на носителката на титлата от US Open продължи с пълна сила и за по-малко от четвърт час тя поведе с 4:0, а серията ѝ възлизаше на 10 последователно спечелени гейма. Едва в този момент Азаренка съумя да спечели за първи път подаването си в мача, което ѝ даде сили и тя бе близо до това да редуцира изоставеното си, ала 19-годишната британка спаси два брейкбола и осъществи първия си мачбол, за да стигне до гръмкия успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дежа вю: Радукану върза нов "геврек" на бивша номер едно и е на 1/8-финал в Синсинати! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | виктория азаренка | ема радукану | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook