Дежавю: Безпощадна Швьонтек нанесе нова съкрушителна загуба на Гоф и е 1/2-финалистка!

от в 16:00 на 07.06.2023
Мирела Николова

Ига Швьонтек отново не срещна затруднения срещу Коко Гоф и се превърна в последната полуфиналистка при дамите на тазгодишния Ролан Гарос. Полякинята за пореден път в турнира изнесе безупречно представяне и след точно час и 30 минути игра съкруши надеждите на тийнейджърката за реванш за загубата ѝ на миналогодишния финал в Париж. Световната №1 продължава да няма загубен сет срещу американката, след като днес постигна нова двусетова победа с 6:4 6:2 и по този начин продължи към полуфиналната фаза, където я очаква среща с 14-ата в света Беатриз Хадад Мая.

Миналогодишната шампионка пое контрола в свои ръце още от първите геймове и благодарение на прецизното пласиране на своите удари първа достигна до пробив на нула и 3:1. Младата тенисистка обаче побърза да се мобилизира и след няколко отлично конструирани атаки моментално възвърна паритета в резултата. Въпреки това неточностите от ракетата на Гоф бяха повече от допустимото и това позволи на Швьонтек да осъществи нов пробив в десетия гейм, с който си подпечата аванса в отделните части.

В началото на втория сет топ поставената изпита известни колебания на собствено подаване, но американката не успя да се възползва от отворилите се пред нея три възможности за брейк. Полякинята продължи да пласира ударите си дълбоко в противниковата половина, предизвиквайки пропуск от отсрещната страна, и съвсем скоро се откъсна напред с преднина от 5:2. Световната №6 изглеждаше изцяло безпомощна срещу съвършената игра на своята опонентка и за втори път предаде подаването си, а с това и мача.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дежавю: Безпощадна Швьонтек нанесе нова съкрушителна загуба на Гоф и е 1/2-финалистка! Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | коко гоф | Обзори | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook