Дежавю: Джокович отново пред административно изхвърляне от турнир!

от в 02:04 на 09.03.2022
Калоян Соколов

Всички помним как Новак Джокович беше спрян от участие на Откритото първенство на Австралия, тъй като не спази задължителното условие за ваксинация срещу коронавирус и в крайна сметка местните власти се принудиха да депортират бившия номер едно обратно в неговата родина. 20-кратният шампион от Шлема все пак се завърна на корта за участие на надпреварата в Дубай, където отстъпи в четвъртфиналите на квалификанта Иржи Весели и така позволи на Даниил Медведев да го изпревари в спора за челното място в ранглистата.

Тогава сърбинът сам сподели, че вероятно няма да бъде допуснат до Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, тъй като за целта е нужно да бъде имунизиран против COVID-19. Все пак името на балканеца присъстваше в изтегления по-рано днес жребий, а организаторите най-после нарушиха мълчанието по темата и споделиха следното по казуса:

"Новак Джокович е в предварителния списък на турнира, което е и причината да бъде поставен в днешния жребий. В момента поддържаме връзка с неговия щаб, но все още не знаем дали той ще вземе участие в събитието, защото засега няма одобрение за влизане в страната" - завършва съобщението в социалните медии.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Дежавю: Джокович отново пред административно изхвърляне от турнир! Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook