Дежавю на РГ: Сабаленка остана непоздравена за втори път, а публиката не пожали и Свитолина

от в 19:35 на 06.06.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка се забърка в нов, но същевременно добре вече познат  дискусионен момент на тазгодишния Ролан Гарос. Световната номер две надигра с 6:4 6:4 Елина Свитолина, за да се класира за своя дебютен 1/2-финал във френската столица, а украинката отказа да стисне ръката на своята съперничка и директно я подмина, въпреки че шампионката от Аустрелиън Оупън беше застанала предварително на мрежата в очакване на финалното ръкуване.

Последваха бурни освирквания от страна на публиката, въпреки че Свитолина е съпруга на местния любимец Гаел Монфис и през почти цялата среща се радваше на солидна подкрепа от трибуните. Разбира се, то действията на украинката далеч не са изненадващи, защото тя категорично е заявила, че няма да поздравява състезателки от Русия и Беларус, докато войната в нейната родина продължава.

Всъщност бившата номер три постъпи точно по същия начин с Дария Касаткина в миналия кръг, макар че рускинята нееднократно се е обявявала против режима на Владимир Путин и е споменавала как обмисля да се откаже от руското си гражданство.

Самата Сабаленка със сигурност е можела да предвиди какво ще се случи на "Филип Шатрие", защото имаше абсолютно идентично изживяване преди малко повече от седмица на същия корт, когато Марта Костюк също отказа да се ръкува с носителката на трофея в Мелбърн. 20-годишната тенисистка тогава стигна и по-далеч, тъй като заяви как не уважава поставената номер две като човек и би се срамувала, ако е на нейното място.

Тогава Костюк напусна централния корт през сълзи и заяви как публиката в Париж един ден ще се срамува от действията си, но изглежда феновете не са готови все още да променят позициите си и насочиха негативната си енергия към Свитолина, чието поведение беше счетено от тях за липса на феърплей.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дежавю на РГ: Сабаленка остана непоздравена за втори път, а публиката не пожали и Свитолина Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | елина свитолина | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook