Дежавю: Томова отново съкруши млада испанка и донесе първи български успех в Мадрид!

от в 13:37 на 24.04.2023
Мирела Николова

Виктория Томова откри победоносно кампанията си в пресявките на WTA 1000 турнира в Мадрид, след като сломи съпротивата на 21-годишната Лейре Ромеро Гормас, намираща се на 165-а позиция в света. Това бе втора среща помежду им в рамките на по-малко от две седмици, като по подобие на двубоя им в Сарагоса, където българката завоюва трофея, днес нашето момиче отново наложи волята си и оформи крайното 4:6 6:2 6:2. Така Вики продължава към втория етап на квалификациите, където ще излезе срещу Клара Бюрел в директен сблъсък за място в основната схема.

В откриващата част никоя от двете състезателки не блестеше с постоянство в изявите си на начален удар, поради което станахме свидетели на цели 7 поредни пробива. Родната ни представителка бе по-активната на корта и се опитваше да използва всяка възможност за атака, но рискът ѝ невинаги се отплащаше и непредизвиканите неточности не спираха да се множат. Изоставайки с 4:5, първата ни ракета отново не успя да стабилизира сервиса си и предаде подаването си, с което и дебютния сет.

Въпреки развоя на предходната част нашата сънародничка съумя да запази хладнокръвие и още на старта на втория сет намали значително броя на пропуските си, за да реализира два пробива и да поведе с 4:0. Оттам насетне Томова рядко губеше дори точка на собствено подаване и скоропостижно срещата бе вкарана в трети решителен сет.

Във финалната част доминацията на най-добрата ни тенисистка продължи, като дълбоките ѝ удари непрекъснато създаваха проблеми на испанката, която биваше принудена да отстъпва назад. Не след дълго софиянката излезе напред с аванс от 5:1, след което минутите на корта за Ромеро Гормас бяха преброени.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дежавю: Томова отново съкруши млада испанка и донесе първи български успех в Мадрид! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | квалификации | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook