Дежавю: Томова ще срещне състезателката с най-много победи за сезона на старта в Доха

от в 20:29 на 13.02.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова сътвори истински тенис подвиг, след като вероятно преодоля най-силните квалификации изобщо някога в WTA Тура. Цели десет представителки на световния топ 50 се включиха в пресявките на турнира в Доха, но тя преодоля съпротивата на три по-високоранкирани от нея съпернички и си проправи път към основната схема, където отново ще премери сили с Белинда Бенчич.

Припомняме ви, че именно швейцарката спря нашето момиче в откриващия кръг на Аустрелиън Оупън, когато я надигра с категоричното 6:1 6:2. През този сезон олимпийската шампионка започна сътрудничество с руския специалист Дмитрий Турсунов и изглежда химията между двамата е на ниво, тъй като Бенчич е лидерка по победи в WTA Тура през годината, имайки цели 13 на сметката си и вчера дори съумя да завоюва втория си трофея за 2023-та, надделявайки над Беатриз Хадад Мая.

Сблъсъкът между Томова и световната номер девет ще се проведе през утрешния ден и е поставен под номер три в програмата на централния корт, което означава, че ще започне около 17:00 часа българско време, а ето и пълен график за деня в Доха:

Централен корт (стартират не преди 13:00 часа)

1. Шуай Женг - Петра Квитова

2. Мадисън Кийс - Йелена Остапенко

3. Виктория Томова - Белинда Бенчич

4. Мария Сакари - Кинуен Женг

5. Дария Касаткина - Ребека Манарино

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дежавю: Томова ще срещне състезателката с най-много победи за сезона на старта в Доха Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | белинда бенчич | виктория томова | доха | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook