Диего Шварцман надделя над кошмара си Бедене след три сета

от в 08:39 на 15.02.2019
В
На корта на Argentina Open днес игра и нисичкият Диего Шварцман, който за съперник имаше един от най-неприятните му опоненти, а именно Бедене.

Точно Аляж бе и причината за миналогодишното отпадане на аржентинеца в Буенос Айрес, а словенецът имаше четири победи от четири мача срещу Диего.

Днес на корта обаче Диего беше по-силния и показа по-добри показатели на начален удар, а като цяло в играта си, като така надви своя опонент със 6:4 2:6 6:2.

Първият сет до пробиви и рибрейкове се стигна на няколко пъти, след като Бедене така и не успяваше да затвърди преднината си.

Първо Шварцман изравни след като изоставаше с 2:0, а после при 4:2 не само че отново настигна опонента си, ами и проби при 4:4, за да може да прати часта в своята сметка.

Вторият сет започна добре за двамата играчи, като те лесно вземаха подаванията си, а това се запази до 3:2.

Тогава на начален удар бе Диего, който след като поведе с 30:0 не успя да вземе дори точка повече и така даде аванс на своя опонент.

Следващото сервиране на словенеца бе изключително сложно и се мина през пет дюса, а Бедене спаси цели три точки за брейк, но в крайна сметка всичко завърши добре за него и той убедително поведе в 5:2. Аванс прераснал в 6:2 след нов пробив и така словенецът прати мача в решаващ сет.

В третата и последна част, Аляж допусна три пробива в първите 5 гейма и така  изостана с 5:0.

Въпреки, че върна един от пробивите си пасив и успя да го затвърди, втория такъв се оказа непреодолимо препятствие за него и така  Шварцман се класира за следващата фаза на надпреварата.

Вижте и най-интересното от мача:



В следващия кръг Диего ще се срещне с  Алберт Рамос-Винолас.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Диего Шварцман надделя над кошмара си Бедене след три сета В

Коментари





Следвайте ни в Facebook