Диего Шварцман надделя над Винолас в два сета. Ще срещне Тийм на полуфинала

от в 09:56 на 16.02.2019
В
За първи път в своята кариера Диего Шварцман се класира на полуфинал в родния си Буенос Айрес след като днес победи испанеца Рамос-Винолас за един час и 20 минути с 6:1 7:5.

През първата част ниският аржентинец бе доста по-солиден и игра страхотно. Това си личеше и в резултата, защото Диего освен че лесно вземаше своите подавания, то той и проби на два пъти своя опонент, като така за едва 27 минути поведе в резултата.

Втората част бе значително по-оспорвана, а Диего още в началото бе пробит за 3:1. Той обаче съумя да върне моментално брейка и задържа следващото си подаване, за да изравни за 3:3.



До 5:5 повече възможности за пробив нямаше, а сякаш от нищото Шварцман успя да стигне  до 0:40 в 11тия гейм, а Винолас нямаше отговор на това и така аржентинецът имаше възможноста да сервира за затваряне на мача.

И въпреки че на Шварцман му се наложи да спасява точка за влизане в тайбрек, той се справи  още на първя си мачбол при свое предимство и така си гарантира място в следващия кръг!

https://twitter.com/julianggonnella/status/1096606128480415744?s=15

Диего обаче има сериозно предизвикателство пред себе си, ако иска да зарадва сънародниците си с финал.

Той трябва да надделее над Доминик Тийм, който по-рано днес победи макар и след обрат Куевас (прочетете повече). Двамата досега имат четири сблъсъка помежду си, а австриецът води с 3:1 победи.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Диего Шварцман надделя над Винолас в два сета. Ще срещне Тийм на полуфинала В

Коментари





Следвайте ни в Facebook