Димитър Кузманов за втори път отпадна от Робин Хаасе на София Оупън

от в 19:22 на 05.02.2019
В


Робин Хаасе сложи край на надеждите на Димитър Кузманов за първа победа на София Оупън в четвъртото издание на турнира, побеждавайки го за втори път в българската столица. Холандецът отново надигра Мико в последователни сетове след 6:2 6:4. Българинът игра прилично по време на срещата и много от геймовете преминаваха през равенства, но той често не издържаше на темпото, което холандецът предлагаше, и правеше прекалено много непредизвикани грешки. Все пак на Кузманов му предстои участие в турнира и утре, но в двойковата надпревара, където с Адриан Андреев ще се изправят отново срещу Робин Хаасе и партньора му Матве Миделкоп.

 

Мачът започна перфектно за Кузманов и той взе своето подаване с лекота, ала Хаасе бързо съумя да изравни. В следващия гейм българинът изпита известни трудности, като изостана с 15:30, но след няколко отлични начални удара отново излезе напред в резултата.

Хаасе отново набързо изравни, а Мико за пръв път изпита трудности на свое подаване, като изостана с 15:40. Българинът все пак отрази двата брейкбола, а скоро последва и трети, който отноов бе заличен. Кузманов даже достигна до точка за спечелване на гейма, но сгреши стоп-воле на опразнен корт в мрежата, което се оказа и фатално, защото холандецът достигна и до четвърти брейкбол, който този път оползотвори.

Пробивът бе безпроблемно затвърден, а Хаасе заигра по-освободено, което доведе до поредица от безкомпромисни уинъри от ракетата на холандеца. Така той реализира и втори пробив за 5:2, като последва продължителен гейм, в който българинът даже достигна до няколко брейкбола, но те бяха заличени от брилянтни къси на Хаасе. Не след дълго холандецът фиксира резултата в първия сет на 6:2.

 

Мико не се обезкуражи от четирите поредни загубени гейма и започна втората част с уверено подаване. При 1:1 наглед щеше да последва ново такова, след като Кузманов бе повел с 40:15, но допусна обрат в гейма. Холандецът скоро затвърди брейка, без да срещне трудности, повеждайки с 3:1.

Тогава Мико показа характер, след като спаси точка за пробив и впоследствие взе подаването си. Хаасе обаче пак не отпусна шансове на българина на сервис, като последва нов предизвикателен гейм за Кузманов, който изостана с 0:30. Все пак и това подаване бе обърнато, като авансът на холандеца отново бе сведен само до гейм.

Усилията на Кузманов в последните му сервис геймове се отплатиха, след като българинът достигна до точка за връщане на пробива. Тя обаче бе заличена след безкомпромисен ас от ракетата на холандеца, който след още два убедителни сервиса се доближи на гейм от спечелването на мача.

Тази нереализирана възможност все пак не отказа Мико, който умело спечели гейма си за оставане в срещата. Това обаче не притесни Хаасе, който след ново убедително подаване на 30 затвори и мача.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов за втори път отпадна от Робин Хаасе на София Оупън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook