Димитров и Чорич отстъпиха на двойки

от в 18:20 на 13.05.2019
В
Остин Крайчек и Артьом Ситак надделяха в два сета над Григор Димитров и Борна Чорич. Американо-новозеландската двойка показа стабилна игра и след 7:5 6:3 за точно 1 час и 1 минута се добраха до място във втори кръг.

През първата част доминираха късите разигравания, а разликата в опита на Крайчек и Ситак със сигурност личеше, след като двамата се движеха и позиционираха доста по-добре по корта, а често и налитаха умело на мрежата, което и затрудняваше българо-хърватската двойка.

Първата част беше открита от нашето момче, а през цялото време Григор сервираше и на доста прилично ниво, като едва веднъж в третото му подаване, той трябваше да взима решаваща точка. Пробивът, решил сета дойде чак в 11-тия гейм, а там Борна в комбинация с няколко грешки от дъното и хубав минаващ на съперниците си, изпусна подаването си, а по този начин и в последствие след нов пореден силен гейм на Американо-новозеландската двойка, частта отиде в тяхна полза.

Втората част започна зле за балканската двойка, въпреки че те извоюваха трудна точка, в която българина за малко се оказа на земята, след като се подхлъзна, защото грешки на Борна на воле, последвана и от такава на Димитеов на решаващата точка предадоха подаването на Григор.

https://twitter.com/_irenka23_/status/1127955161421205504?s=19

Последваха безпроблемни няколко гейма и на двете двойки, а българинът този път взе почти безкомпромистно подаването си. Борна обаче наруши тази тенденция и след няколко нови грешки от дъното, комбинирани и с лошо димиволе позволиха на Американо-новозеландската двойка да поведад с втори брейк и 5:2. След почивката силно сервиращият американец Ситак не остави шансове на Димитров и Чорич и по този начин ги и елиминираха.

Българо-хърватската двойка трябваше да играе в откриващия мач срещу далеч по-неопитните в двойките, Франсис Тиафо и Лука Пуй, но французинът се отказа поради контузия в крака.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитров и Чорич отстъпиха на двойки В

Коментари





Следвайте ни в Facebook