Димитров изигра блестящ мач и си гарантира среща с Циципас на 1/8-финал

от в 17:49 на 03.10.2020
Валери Андреев

Григор Димитров заслужено намери място за първи път в кариерата си в четвърти кръг на Ролан Гарос след успех срещу испанеца Роберто Карбайес Баена. Българинът изигра много солиден двубой и след 6:1 6:3 и отказване на опонента му запази успеваемостта си без загубен сет на тазгодишното издание на надпреварата в Париж.

Днес на корта се видя съвсем различно лице на Баена, който освен че изпитваше физически проблеми и умора след трудния мач с Денис Шаповалов в миналия кръг, то той и не получи почти никакви шансове от Димитров за успех в хода на двубоя. Първата ни ракета сервира много убедително и демонстрира разнообразие и стабилност в играта си, като по този начин и затвърди доброто си участие до момента в Париж.

През първата част Димитров изигра феноменален първи сет, в който демонстрира превъзходна форма и заслужено успя да поведе в двубоя. Нашето момче бе неотразим от дъното на корта и допусна едва няколко грешки в хода на сета, показвайки завидна концентрация и прецизност на корта, за едва 25 минути, нашето момче поведе с 1:0 в отделните части.

Във втората част, Димитров стартира с феноменалните 3 аса на свое подаване, за да поведе с 1:0, а въпреки че впоследствие последваха няколко наглед равностойни гейма, по-добрата игра на Димитров постепенно взе превес и той затвори мача в своя полза след провив и 6:3 в сета, а впоследствие отказване на опонента му.

С успеха си днес, Димитров стана 25-тия активен тенисист, който е достигал до 1/8-финал на всеки от турнирите от Големия Шлем, а за място при последните 8 в турнира, Димитров ще се изправи срещу Стефанос Цициапс, който по-рано се справи с Аляж Бедене след отказване на словенеца в третия сет. Това ще бъде и първи двубой между двамата състезатели.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Димитров изигра блестящ мач и си гарантира среща с Циципас на 1/8-финал Валери Андреев
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook