Димитров изигра солидни два сета и след обрат започна успешно в Берси

от в 19:23 на 29.10.2019
В


Григор Димитров показа характер и не позволи да приключи сезона си със загуба в първи кръг, след като реализира обрат срещу представителя на домакините Юго Умбер с 4:6 6:1 6:2.



В откриващата част младият Умберт демонстрира, че независимо от крехката си възраст, притежава достатъчно здрава психика, за да се бори с топ играчи. Представителят на домакините проби Гришо още в началото, но след няколко доста заплетени гейма, резултатът отново стана равен. Все пак Юго запази хладнокръвие и след като съумя да реализира нов брейк, младокът затвори сета в своя полза.

През втората част обаче на корта сякаш излезнаха изцяло нови двама играчи и докато Григор започна да намира далеч по-стабилно топката и да успява да я праща дълбоко в дъното на корта. Така Димитров взе пълен контрол над събитията на корта и не само, че започна да бъде по-добрият тенисист, то той така разви играта си, че вече беше доста класи над тази над млаия си опонент. Така след две повече от превъзходни серии от по три гейма Димитров бързо успя да намери равенството в отделните части.



Григор започна чудесно и третата част след като пласирайки няколко прекрасни ретура и извоювайки една страхотна точка на брейкбол с прекрасна устойчивост, той успя да пробие рано-рано. Впоследствие серията на Грошо все пак беше нарушена, а Умбер успя най-послед отнво да си вземе подаването - за 2:1, ала този пробив успя да бъде достатъчен, за да задържи спокойствието в ръката на Димитров, а той дори успя да реализира втори пробив при 4:2, за да може с крайното 6:2 да затвори срещата в своя полза.



В следващия кръг Димитров ще се изправи срешу познатия си опонент Давид Гофен, с който се е срещал цели 11 пъти досега, а Гришо води с 10:1 победи срещу този си опонент, една от които бе на финали на Лондон 2017, когато Димитров вдигна и най-солидиния си трофей в кариерата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитров изигра солидни два сета и след обрат започна успешно в Берси В

Коментари





Следвайте ни в Facebook