Димитров не оказа съпротива на Ивашка при завръщането си и е аут от Вашингтон

от в 02:42 на 05.08.2021
Владислав Риждов

Григор Димитров не успя да запише победа при завръщането си на корта след Откритото първенство на Великобритания. Григор, който е поставен под номер 4 в схемата на надпреварата във Вашингтон, допусна поражение от Иля Ивашка с резултат 2:6 (4)6:7 и напусна рано турнира в американската столица.

Срещата не започна никак добре за първата ни ракета. Поредица от непредизвикани грешки в самото начало направиха така, че Григор да загуби подаването си. Липсата на игрова практика у родния ни представител определено си личеше, а от другата страна Ивашка показа солиден тенис и се възползва по отличен начин от случващото се на корта. Представителят на Беларус бързо пое инициативата и затвърди преднината си за 3:1, а по-късно пречупи за втори път подаването на Димитров, което така или иначе не бе на оптималното ниво през днешния ден. Така световният №65 си осигури правото да сервира за успеха в първата част и без да даде нито точка на съперника си, излезе напред в резултата.

Вторият сет стартира равностойно, като двамата взеха откриващите си сервис геймове. Впоследствие обаче ситуацията стана неблагоприятна за Димитров. Проблемите за българина отново се появиха и той инкасира нов ранен пробив на сметката си. Ивашка от своя страна умело задържаше аванса си в резултата и не даваше каквито и да е шансове на Григор да се завърне в битката за частта. В хода сета най-добрият ни тенисист показа проблясъци, че може да се добере до нещо повече в двубоя, но така и не успяваше да притисне съперника си. Все пак в самия край на мача напрежението у играта на Ивашка се усети и когато сервираше за срещата, Димитров спаси мачбол и върна паритета. В последвалия тайбрек беларусинът бе този, който контролираше събитията на корта. Ивашка на бърза ръка поведе с 4:2 точки, а до края не изпусна контрола и така се класира за следващата фаза на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитров не оказа съпротива на Ивашка при завръщането си и е аут от Вашингтон Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | григор димитров | Иля Ивашка | обзор | тенис турнир във вашингтон

Коментари





Следвайте ни в Facebook