Димитров с перфектен старт в Ротердам

от в 22:10 на 10.02.2020
Павел Димитров

Григор Димитров (№22) започна с победа участието си на турнира ABN AMRO World Tennis Tournament. Българинът надделя в два сета (6-3, 7-6(3)) над представителя на Канада Денис Шаповалов (№16). Това бе втори успех за хасковлията в сблъсъците с първата канадска ракета.

Първият сет започна по мечтан начин за българина. Той успя да пробие опонента си още в първия му сервис гейм. Гришо се възползва от колебливия начален удар на Шаповалов и двойните грешки, които канадецът допусна и поведе с 2-0. До края на частта Димитров беше безупречен на свой сервис, не даде нито една възможност за пробив на Денис и заслужено се поздрави с усепха - 1-0.

Втората част беше изключително равностойна, като нито един от двамата не допусна пробив. Стигна се до тайбрек, в който Григор беше по-концентриран и го спечели на 3. 

Следващият противник на Димитров ще бъде определен в мача Феликс Оже-Алясим - Ян-Ленард Щруф, които играят утре от 12:10 ч. 

Няколко часа преди началото на днешния двубой организаторите намигнаха на Григор, публикувайки снимка във Фейсбук страницата на турнира от мача му с Рафаел Надал, игран през далечната вече 2009 г. Тогава Матадора печели със 7-5, 3-6, 6-2, но Гришо впечатли всички с играта си.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитров с перфектен старт в Ротердам Павел Димитров
Теми:  
григор димитров | денис шаповалов | тенис турнир в ротердам | феликс оже-алиасим | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook