Димитър Кузманов за емоциите след двубоя, оценката на играта си и своите цели

от в 21:00 на 09.11.2020
Валери Андреев

Димитър Кузманов коментира двубоя си от първия кръг на Sofia Open със Салваторе Карузо, в който малко не му достигна за победата и разказа какво му предстои оттук насетне за в бъдеще:

Да, много неприятна и тежка загуба за мен, защото показах отлична игра през целия период на мача, следвах указанията на треньора си, но за жалост, малко не ми достигна. Все пак съм горд от себе си, че се борих и колкото и да е неприятна загубата, дадох всичко от себе си и изпитах удоволствие, мисля че и феновете изпитаха такова.

Да, наистина, това е може би най-позитивното ми представяне от всички досега. Вече съм далеч по-опитен и имам нужното спокойствие и самочувствие. Всеки спротист изпитва 

Доволен съм от сезона си генерално, макар да изобилстваше от странности и трудности. Това е последна надпревара за мен през годината и се надявам отново българския отбор да може да се класира за ATP Cup и точно там да е следващото ми участие. Най-важното е да съм здрав, а турнирът да продължи да се провежда, защото е важно както за нас, така и за хората в България.

Ключовият момент в срещата се оказа при 30:30 в предпоследния гейм, когато мой сервис бе отсъден според мен несправедливо в аут, но няма значение, рискувах на второ подаване в хода на срещата и това не беше плод на разконцентрация. Но въпреки че бях пробит, то в следващия гейм отново имах възможности да се върна в двубоя.

За мен е по-добре да играя с по-силни съперници, защото имам сериозни цели в дългосрочен план, а за постигането им ще трябва да се срещам със силни съперници, които се намират във върхова форма. Винаги играя добре пред родна публика, но все пак има известно напрежение. Един професионален спортист трябва да се научи да се справя с него, което ми дава допълнителна мотивация.  Няма да крия разочарованието си, че не зарадвах приятелката си, но съм горд, че се борих до последно.

Сега ми предстои участие на двойки с Виктор. Ние сме напълно освободени, ще се опитаме да изпитаме удовослтвие и да се забавляваме на корта, като ще се опитаме да дадем всичко най-добро от себе си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов за емоциите след двубоя, оценката на играта си и своите цели Валери Андреев
Теми:  
димитър кузманов | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook