Директор на Davis Cup: Участието на руснаци е невъзможно, въпреки че са против войната

от в 17:26 на 27.07.2022
Мирела Николова

През последните години Русия се утвърди като една от най-силните тенис нации, след като през миналия сезон нейните представители завоюваха всички възможни трофеи от отборни надпревари - ATP Cup, Davis Cup и Billie Jean King Cup, като също така донесоха на страната си три медала от Олимпийските игри в Токио - един златен и два сребърни. През 2022-ра обаче Русия бе изолирана от останалия свят след предприетата военна офанзива в Украйна, като последствията от това не подминаха и тениса.

По-рано през годината членството на Руската тенис федерация в ITF бе прекратено, а впоследствие от профилите на играчите бяха премахнати всички отличителни знаци на държавата. Репресиите спрямо Русия доведоха дори до забраната на представители на страната да вземат участие в Откритото първенство на Великобритания, което пък след това предизвика ответна реакция от страна на АТР, които взеха решение да не бъдат присъждани точки на тазгодишния Шампионат.

По всяка вероятност Русия ще бъде лишена от участие на още един значим турнир, а именно официалното отборно първенство по тенис - Купа "Дейвис". Това съобщи в последното си интервю заместник-директорът на надпреварата Франсиско Клавет, който напълно отхвърли възможността да видим в игра миналогодишните шампиони.

"Русия разполага със страхотни играчи, които, напълно логично, не подкрепят войната и всичко, което бива предприето срещу Украйна. Въпреки това обаче участието им в Дейвис Къп е невъзможно. Много бихме се радвали, ако участват световният №1 Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Карен Хачанов и Аслан Карацев, но това няма как да се случи по никакъв начин, ако ситуацията не се промени", заяви Клавет.

Източник: FirstSportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Директор на Davis Cup: Участието на руснаци е невъзможно, въпреки че са против войната Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | аслан карацев | даниил медведев | дейвис къп | карен хачанов | купа дейвис | русия

Коментари





Следвайте ни в Facebook