Директор в Индиън Уелс забърка сексистки скандал

от в 15:22 на 21.03.2016
Георги Христов

Поредният сериозен скандал в света на тениса избухна по време на турнира в Индиън Уелс. Изпълнителният директор на състезанието в Калифорния Реймънд Мур заяви, че заплащането при мъжете и жените трябва да е формирано на различен принцип и "ако бях жена щях да падна на колене и да благодаря на Бог за Надал и Федерер, които се грижат за нашия спорт".

Световният №1 при мъжете Новак Джокович също изрази мнение, че сегашното заплащане не е адекватно на фона на гледаемостта на двете състезания.

Преди финала Реймунд Мур определи женската тенис асоциация WTA като "щастлива организация" с оглед това, че бива поставяна на равностоен принцип с АТР.

Впоследствие Мур се извини за "лошия вкус" и коментарите си.

Остро на репликите му реагира световната №1 и шампионка в Индиън Уелс Серина Уилямс. "Не мисля, че жените трябва да бъдат на колене, за да благодарят на когото и да е било. Смятам, че има много хора, които гледат и мен, и сестра ми и останалите състезателките. Не смятам, че това е много коректно изказване. Жените правят също интересни мачове."

Изпълнителният директор на WTA Стив Саймън пък определи коментарите на своя колега като "разочароващи".

Лидерът в мъжката ранглиста Новак Джокович също смята, че АТР турнирите заслужават по-добро заплащане. "Статистиката показва нагледно кои мачове се гледат повече. Това е една от причините да бъдем по-добре заплатени."

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Директор в Индиън Уелс забърка сексистки скандал Георги Христов
Теми:  
индиън уелс | серина уилямс | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook