Директорът на Ролан Гарос: Смятаме да изтеглим вечерните сесии по-рано догодина

от в 15:02 на 08.06.2021
Калоян Соколов

Една от най-обсъжданите теми на тазгодишния Ролан Гарос са вечерните сесии и в частност тяхното късно начало. Последните срещи за деня започват в 21:00 часа местно време и се играят пред празни трибуни с цел да се избегне заразата от коронавируса, а досега имахме няколко случая, в които двубоите завършваха доволно след полунощ. Турнирният директор Ги Форже пък сам призна, че ситуацията в момента далеч не е идеална, а ето какво още сподели той по нашумялата тема:

"Ще изтеглим началото на вечерните сесии с един час назад от 9 юни, защото мерките ще бъдат разхлабени и хората ще имат възможност да остават на корта до 23:00 часа. Въпреки това не смятам, че зрителите в Париж биха седяли до късно през нощта да гледат тенис, така че може би ще насрочваме тези мачове за малко по-рано в бъдещ план.

На другите турнири от Шлема обаче сме имали далеч по-късни завършеци. Веднъж Багдатис и Хюит играха до пет сутринта в Мелбърн. Това със сигурност не е приятно за привържениците, които впоследствие трябва да ходят на работа, а самите атлети нямат почти никакво време за почивка. Важното е, че слуачите на коронавирус в страната и Европа намаляват драстично. Аз съм оптимист, че през 2022-а година ще можем да използваме пълния капацитет на съораженията.", завърши той.

Източник: TennisMajors.com

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Директорът на Ролан Гарос: Смятаме да изтеглим вечерните сесии по-рано догодина Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook