Директорът на турнира в Хале: Няма кой да замени Федерер

от в 12:45 на 13.06.2019
Мария Петрова

Директорът на турнира Halle Open Ралф Вебер изрази притеснението си посещаемостта на турнира след отказването от тениса на Роджър Федерер.

Както е известно швейцарецът има договор за участие до края на спортната си кариера с организаторите на състезанието в Германия, което започва следващата седмица.

"Няма кой да го замени напълно," коментира Вебер по повод значението на швейцареца за състезанието.

"Няма какво да се лъжем. Постигнатото от Роджър Федерер превъзхожда всички останали. Няма какво да се залъгваме - успехите и сегашното представяне на Роджър, е над всички. Сега всички се опитват да вървят по неговите стъпки.

"Изглежда някак естествено, че той участва в Хале всяка година. Но много АТР 500 турнири нямат тази възможност. За нас е много специално това нещо. Заради него феновете пътуват от целия свят, той е като магнит. Очаквам да видим посещаемост като предни години - общо около 110 000 души. Това е впечатляващо.

"Гледайки цялостно на турнира тази година, сме постигнали чудесно разнообрази от играчи. Ще видим и германски тенисисти, някои от най-талантливите младоци. Зрителите ще видят атрактивен тенис. Това искаме да им предложим," коментира Вебер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Директорът на турнира в Хале: Няма кой да замени Федерер Мария Петрова
Теми:  
ралф вебер | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в хале | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook