Директорът на турнира в Марсилия: Кризата ще "убие" някои от малките турнири

от в 18:36 на 12.11.2020
Калоян Пламенов

Директорът на турнира в Марсилия Жан-Франсоа Кожол говори за финансовите проблеми в турнирите, които са причинени от пандемията.

По негово мнение ситуацията не е никак добра и той смята, че кризата ще "убие" някои от по-малките надпревари от ATP 250.

"Дори и сега всичко да се нормализира, щетите вече са нанесени. Според моята информация дузина турнири вече са се сблъскали със сериозни проблеми. Особено трудно ще бъде за тези от ATP 250, малките турнири от календара", коментира Кожол пред L'Equipe.

"Те имаха много тежки моменти и кризата просто ще ги "убие". Има и трудности с бизнес моделите. И по-специално с турнира в Ротердам, който принадлежи на стадиона, където се провежда. Там например бюджетът зависи изцяло от публиката".

"От друга страна пък новият турнир в Кьолн има страхотно бъдеще. Организаторите направиха всичко възможно да го има и имат активен партньор, който ще бъде от голяма полза".

"Не мисля, че целият тенис все пак е в криза. Разбира се, че редица турнири ще имат проблеми, но това няма да бъде за първи път. Тенис Австралия се справя добре, а големи компании като IMG и Octagon ще намерят начин да продължават да помагат. Федерациите също не се отказват". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Директорът на турнира в Марсилия: Кризата ще "убие" някои от малките турнири Калоян Пламенов
Теми:  
марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook