Директорът на турнира в Марсилия разкри причините за поканата на Петрос Циципас

от в 15:49 на 14.03.2021
Калоян Соколов

Надпреварата от категория АТП 250 в Марсилия винаги е била една от предпочитаните за играчите по време на периода след приключването на Откритото първенство в Австралия, но организаторите понесоха тежки критики през този сезон, тъй като дадоха "уайлдкард" за основната схема на Петрос Циципас, който е номер 970 в световната ранглиста и дори не е преминавал фазата на четвъртфиналите в надпревара от сериите "Фючърс". Всички в тенис обществеността смятаха, че младият грък е получил поканата единствено заради именития си брат Стефанос, а не заради собствените си постижения.

В крайна сметка Петрос не оправда по никакъв начин доверието и отстъпи на старта от Алехандро Давидович Фокина за едва 45 минути игра, печелейки само два гейма в хода на срещата. Турнирият директор Жан-Франсоа Кажол пък излезе с публична позиция защо се е стигнало до подобен развой на събитията, а ето какво точно каза той:

"Петрс получи възможност да играе заради огромната подкрепа на семейство Циципас към турнира. Трябва да знаете, че Стефанос взема двойно по-малък хонорар при участията си в Марсилия, отколкото навсякъде другаде по света и това е начинът да се отблагодарим за неговото отношение към нас" - призна Кажол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Директорът на турнира в Марсилия разкри причините за поканата на Петрос Циципас Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | марсилия | петрос циципас | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook