Директорът на турнира в Женева се надява Роджър Федерер да вземе участие в надпреварата през тази година

от в 14:28 на 14.04.2021
Владислав Риждов

Роджър Федерер не е играл в Женева, откакто събитието се превърна от ИТФ в категория АТП 250 преди няколко години, въпреки че като цяло Маестрото подкрепяше турнирите в родината си. Това до голяма степен се дължи и на факта, че Женева е надпревара на клей, а клеят не е една от любимите настилки на Федерер и той имаше силно редуциран график откъм турнири, провеждащи се на земната настилка през последните години.

Въпреки това обаче турнирният директор Тиери Грин заяви, че не се е отказал да привлече Федерер през тази година, като надпреварата, която започва на 16 май, би била чудесна подготовка за Ролан Гарос. Ето какво друго сподели Грин по темата:

"Ясно е, че си мечтаем за това. В продължение на шест години разговаряме всеки път с неговия екип с надеждата, че той ще дойде и ще играе в Женева. Надяваме се тази година това да се случи. Работим много, за да подготвим турнира по най-добрия начин, така че си представете и ако Роджър вземе участие", каза Грин пред RTS.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Директорът на турнира в Женева се надява Роджър Федерер да вземе участие в надпреварата през тази година Владислав Риждов
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в женева

Коментари





Следвайте ни в Facebook