Diriyah Cup: Кирьос, Циципас, Медведев и още 2-ма шампиони от Шлема в борба за милион долара

от в 16:08 на 04.12.2022
Калоян Соколов

 Настоящият сезон в ATP Тура приключи с края на ATP финалите в Торино, където Новак Джокович се превърна в непобеден шампион и завоюва шестия си трофей от надпреварата, което му позволи да завоюва историческия за тениса чек от над 4 милиона и 700 хиляди долара.

Възможността на топ играчите да заработят сериозни суми с ракета в ръка обаче далеч не е отминала, защото Саудитска Арабия реши да организира демонсттративната надпревара Diriyah Tennis Cup, в която 12 първокласни тенисисти ще си оспорват голямата награда на стойност от 1 милион долара.

Списъкът с участници пък е повече от впечатляващ, тъй като включва състезатели от ранга на Ник Кирьос, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, както и още двама шампиони от Шлема, а именно Стан Вавринка и Доминик Тийм.

Именно на този турнир ще видим и официалното завръщане в игра на Александър Зверев, който за последно излезе на корта преди 6 месеца за полуфиналния си мач на Ролан Гарос и скъса връзките на своите глезени.

Всъщност швейцарският тийнейджър Доминик Щрикер е единственият играч извън топ 25 на света, който ще бъде сред участниците в състезанието, ала младокът определено доказа своите качества, достигайки до полуфиналите на Next Gen ATP Finals.

Самото събитие ще се проведе между 8 и 10 декември, като първите четирима поставени ще се класират директно за фазата на четвъртфиналите, а останалите тенисисти ще си оспорват правото да се изправят срещу тях. Всички тези мачове ще бъдат изиграни в откриващия ден на турнира, а полуфиналите и финала ще бъдат съответно в петък и събота.

Интересното е, че първите осем отпаднали играчи ще образуват утешителна схема на двойки, чиито шампиони ще си разделят 500 хиляди долара.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Diriyah Cup: Кирьос, Циципас, Медведев и още 2-ма шампиони от Шлема в борба за милион долара Калоян Соколов
Теми:  
atp | diriyah cup | александър зверев | доминик тийм | Ник Кирьос | саудитска арабия | Стан Вавринка | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook