Дискусия на живо: С поглед към сезон 2023 и участието на България в United Cup

от в 00:12 на 01.12.2022
Калоян Соколов

2022-ра определено беше изпълнена с купища паметни тенис събития, като едни направиха своя пробив на най-голямата тенис сцена, а други слязоха от нея. Карлос Алкарас се превърна в най-младия световен номер едно в историята на спорта, докато легендарните Роджър Федерер и Серина Уилямс си взеха сбогом с професионалния тенис.

Родните ни представители пък имаха сравнително успешна кампания, тъй като Григор Димитров завърши за 10-та поредна година сред първите 30, докато Виктория Томова дебютира в топ 100, а редица други наши сънародници подобриха рекордните си класирания.

Именно високото класиране в световната класация на първата ни ракета пък е причината нашата родина да има възможност да се включи в чисто новото отборно смесено състезание United Cup, в което 18 от водещите тенис нации ще си оспорват купата между 29 декември и 8 януари, като битките ще се проведат в четири австралийски града и победите в отделните срещи ще носят точки за ранглистата.

Дотогава пък ще може да се насладим на демонстративния турнир Diriyah Cup (8-10 декември), където феновете на играта в Саудитска Арабия ще може да се насладят на звезди от ранга на Даниил Медведев, Ник Кирьос, Доминик Тийм, Саша Зверев, Стефанос Циципас и Стан Вавринка.

Не бива също така да забравяме и друго сериозно декемврийско тенис шоу, защото между 19 и 24 декември ще станем свидетели на първото издание на формата World Tennis League, в който 4 отбора ще си оспорват титлата, а Григор Димитров ще бъде част от селекцията на "Соколите" в която още попадат Новак Джокович, Арина Сабаленка и Паула Бадоса.

Вие пък отново ще може да дискутирате всичко най-интересно от света на тениса в нашата дискусия на живо

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дискусия на живо: С поглед към сезон 2023 и участието на България в United Cup Калоян Соколов
Теми:  
дискусия на живо

Коментари





Следвайте ни в Facebook