Дискусия на живо: В очакване на новия сезон

от в 10:42 на 24.12.2021
Калоян Соколов

В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници и тенисът отстъпва малко на заден план, но същевременно ни дели само седмица от началото на новия сезон. Той със сигурност се очертава да бъде много интересен в ATP Тура, тъй като очакваме завръщането на имена от ранга на Рафаел Надал, Доминик Тийм и Хуан Мартин Дел Потро.

Григор Димитров пък завърши настоящия сезон по възходяща линия и няма как да не очакваме отново да покаже традиционното си високо ниво на австралийска земя. Димитър Кузманов и Александър Лазаров също завършиха годината с рекордно високи класирания, а бъдещето е изцяло пред талантливия Адриан Андреев, така че българският мъжки тенис би трябвало да продължи моментния си възход.

При дамите категорично се забелязва смяна на поколенията и ни предстои да разберем дали Ема Радукану и Лейла Фернандес ще затвърдят извоюваните си позиции на тазгодишното Открито първенство на САЩ. Интерес буди и как Наоми Осака ще се справи със своите психологически проблеми, за да е в оптимална кондиция да защити титлата си в Мелбърн, а тепърва предстои да видим в какво състояние ще бъде Серина Уилямс, която пропуска първия турнир от Шлема за сезона.

Българките са в наглед затруднено положение, тъй като първата ни ракета Виктория Томова е в продължителна негативна серия, но няма почти никакви точки за защита в самото начало на сезона и би могла без много усилия да дебютира в топ 100. При Цветана Пиронкова положението е малко по-деликатно, тъй като тя трябва да използва защитения си ранкинг, за да попада в надпреварите и ще има лимитирани възможности да се състезава на най-елитната сцена в спорта. Няма как да пропуснем да споменем и Изабелла Шиникова, която завърши годината по възходяща линия и даде сериозна заявка за силна своя кампания през 2022-а!

До началото на новите битки в Тура обаче остав известно време, а дотогава всеки от вас би могъл да коментира всичко най-интересно около любимата игра в нашата дискусия на живо!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дискусия на живо: В очакване на новия сезон Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | бгтенис | григор димитров | дискусия на живо | наоми осака | рафаел надал | серина уилямс | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook