Джари не остана длъжен на Циципас: Той не ме превъзхождаше сериозно в нито един момент

от в 18:00 на 19.05.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас не беше никак доволен след отпадането си от Мастърса в Рим, което дойде в оспорвана 3-сетова 1/4-финална битка от Николас Джари. Гъркът имаше преднина в резултата през почти цялото време, но пропиля пробив аванс в решителния сет и в крайна сметка пропусна шанса си да преследва дебютна титла в италианската столица.

Впоследствие Циципас заяви на своята пресконференция, че изцяло е контролирал срещата и е загубил само заради своите собствени грешки. Световният номер 8 дори стигна по-далеч и не се поколеба да каже как според него е подарил сам мача на чилиеца и се чувства ограбен от факта, че не е продължил напред в надпреварата.

Джар пък не остана дължен на своя колега, като разбра за неговите думи и сподели следното по темата пред медиите в Рим:

"Победата ми над Стефанос е вероятно най-добрата в кариерата ми, имайки предвид важността на мача и това колко е силен той на клей. Той беше фаворит и разбирам, че е нормално да бъде разочарован и да каже някои недотам правилни неща под афект. Аз лично усещах, че през цялото време мачът е изключително равностоен и той нямаше ясно изразено превъзходство над мен в нито един момент. Аз играех отличен тенис от самото начало, така че трябваше да продължа по този начин в хода на цялата среща и да не спирам да си създавам нови възможности, като се възползвах по най-добрия възможен начин от тях и това направи разликата" - коментира световният номер 24.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джари не остана длъжен на Циципас: Той не ме превъзхождаше сериозно в нито един момент Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Николас Джари | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook