Джари победи Лондеро и заслужи първа титла от ATP

от в 17:06 на 21.07.2019
В
Николас Джари спечели своята първа титла в кариерата си на ниво ATP и прекрати негативната си серия на тази фаза от турнирите. Това стана факт след интересен финал в Бостад, където чилиецът надделя над Хуан Игнасио Лондеро след 7:6(7) 6:4.



Джари започна феноменално срещата и след осем поредни точки освен че поведе с 2:0, а впоследствие и с 3:0, той показа колко уверен се чувстваше на корта. Хуан обаче успя след няколко страхотни форхенда да се окопити и спечелвайки три гейма подред изравни, а за пробива му основна роля изигра агресивния ретур на аржентинеца. До края на сета повече брейкове нямаше, а двамата показваха красива игра от форхенд и висока ефективност от сервис. Така се стигна до тайбрек, а там първият натрупал минибрейк в актива си бе Лондеро, а той дори водеше с 6:4, преди опонента му след страхотен ретур и ас да се върне в битката за дългия гейм. Това даде допълнителни сили на Николас и чилиецът, спомогнат от страхотен бекхенд по късия диагонал, проби, а впоследствие и затвори сета в своя полза.

https://twitter.com/doublefault28/status/1152937032714510336?s=19

Във втората част двамата започнаха много равностойно, а играта бе диктувана от подаващия и неговите силни и добре пласирани начални удари. Тази тенденция обаче бе нарушена от Лондеро, защото аржентинецът изигра един по-слаб гейм при 3:3, в който Николас се активизира чудесно на ретур, а това му даде и пробива аванс, който му осигури сета, а впоследствие - и първата титла в неговата кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джари победи Лондеро и заслужи първа титла от ATP В

Коментари





Следвайте ни в Facebook