Джокович: Алкарас е фаворит, но съм съвсем друг играч спрямо Уимбълдън и имам големи шансове

от в 13:42 на 03.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович увери, че проблемите в коляното му не са се оказали толкова съществени и това вече не е тема пред него. Сърбинът не знаеше дали ще се възстанови навреме за 1/2-финалия си мач срещу Лоренцо Музети, но съумя точно срещу италианеца да покаже най-силния си тенис от началото на турнира и така ще премери сили с Карлос Алкарас в спор за златния медал на Олимпиадата в Париж.

Самият Джокович признава, че испанецът играе по-силно от него към този момент, но същевременно изглежда уверен в това, че е далеч по-подготвен спрямо финалния им сблъсък на Уимбълдън и вярва, че е спобоен да си тръгне от френската столица с най-значимото отличие.

"На миналата вечер направихме много тестове и различни терапии с физотерпевата ми и се оказа, че травамата не е особено сериозна. В полуфиналите нямах никакви проблеми да се придвижвам на оптимални обороти по корта. Щастлив съм, че изглежда преминах успешно през този тежък от физическа гледна точка период за мен.

Това е първият ми олимпийски финал и съм много щастлив. Разбира се, че искам да спечеля златото и ще направя всичко възможно да го сторя след два дни, но това вече е един страхотен резултат за мен, имайки предвид обстоятелствата. Бях много нервен преди мача, защото вече имах 3 загубени полуфинала на Олимпиада, така че наистина много ми се искаше да премине успешно през това изпитание.

Разбира се, не искам да се задоволявам с това. Дошъл съм тук за златото, но все пак трябва да оценя момента и да го отпразнувам поне за секунда. Вече е ясно, че Сърбия има сигурен медал. Винаги съм се поставял под огромно напрежение и съм имал най-големите възможни очаквания към себе си. Тежало ми е това, че никога не бях донасъл злато или сребро на моята страна. Иска ми се да съм направил щастливи моите сънародници и се надявам на най-добрата възможна развръзка във финала.

Не се считам за фаворит, защото Алкарас се доказа като играч номер едно през годината и тази роля отива много повече на него. Той спечели Ролан Гарос и Уимбълдън, като на тревата ме победи доста убедително. Също така достигна и до мача за златото без загубен сет, което аз също направих, но определено той в момента играе по-добър тенис от мен.

Тук обаче говорим за Олимпиадата, където всичко е възможно. Играли сме само веднъж на тези кортове, когато той крампира в полуфиналите на Ролан Гарос и ми е интересно какво ще е съотношението на силите на клея. Чувствам, че съм различен играч спрямо финала на Уимбълдън, тъй като в момента определено удрям топката по-добре и се движа по-бързо по корта.

Не искам да отнемам нищо от неговата победа. Той доминираше изцяло на корта и спечели напълно заслужено, но този път се чувствам много по-комфортно и шансовте ми определено са по-големи в този финал" - оптимистично завърши Джокович своята пресконференция след класирането си за финала на олимпийския тенис турнир.

Източник: Tennis 365

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Джокович: Алкарас е фаворит, но съм съвсем друг играч спрямо Уимбълдън и имам големи шансове Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook