Джокович бе далеч от най-високото си ниво на игра, но все пак показа характер, за да се справи с Кьопфер

от в 17:49 на 19.09.2020
В


Новак Джокович допусна няколко спада в хода на двубоя, но все пак успя да запише усепх в три сета над Доминик Кьопфер, който за първи път в своята кариера достига толкова напред в надпревара на ниво ATP.  Ноле изигра не малко слаби гейма в хода на двубоя, но все пак отново разнообразен от дъното на корта и търсещ успеха чрез къси топки, световният номер 1 надделя след 6:3 4:6 6:3.



Отново, както и в мача с Крйанович, Новак днес записа сериозно количество непредизвикани грешки, някои, от които недопустими за тенисист от неговата каласа, ала дори това не му попречи да спечели мача, въпреки, че опонентът му за пореден път показа някои невероятни удари и изуми всички тенис фенове.

Първият сет изглеждаше сякаш Джокович рано е успял да овладее контрола над частта, записвайки два бързи пробива в аванса си и повеждайки с 4:0. Последва обаче, първият сериозен спад за сърбина, който му коства два последователни сервис гейма и позволи на съперника му да се добере до 4:3, но класата и спокойстивето в Ноле надделяха, и в крайна сметка сърбинът успя отново да пробие и след 6:3 и да затвори сета.



През втората част Джокович поведе с 3:1 и брейк, ала квалификантът от Германия, не само, че се прероди с няколко уверени изпълнения и спомогнат от грешки на Ноле, а той дори успя да изкара съперника си извън нерви, а сърбинът дори счупи ракетата си, когато допусна брейк за 3:3. Кьопфер обаче видимо бе започнал да играе на много високо ниво, а няколко топки, направени по прекрасен начин от германеца, караха световният номер 1 да изглежда безпомощен в някои моменти. Ноле успя все пак да се добере до 4:4, но дори тогава не успя да стабиклизира играта си и след пропуснат шанс за късен пробив, имено №1 в света допусна такъв, за да и предаде сета в полза на опонента си.



Все пак в третата част, двубоя взе нормалния си тонос, а Новак въпреки, че допусна загуба в откриващия гейм на Кьопфер от 0:40, успя бързо с ранен брейк да овладее сета, а този път Джокович не допусна и грешки и след 6:3 затвори срещата благодарение на още един брейк. Силите на квалификантът също не стигнаха, а Доминик, въпреки че се бори до последно, все пак отстъпи след шест поредни успеха на клея в Рим.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович бе далеч от най-високото си ниво на игра, но все пак показа характер, за да се справи с Кьопфер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook